Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Ο ΄ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ομιλία προς τους μαθητές, την 1η Ιανουαρίου, 1955.

"… Οι λίγοι από σας που έχετε άμεση σχέση με ανθρώπους διανοητικά ανισόρροπους στην παρούσα ζωή, έχετε κάποια ιδέα για το πώς το αιθερικό σώμα επαναλαμβάνει συνεχώς κάποια συγκεκριμένη μονομανία.

Aυτό διαμορφώνει τη συνειδητότητα στην οποία αυτή η ψυχή ζει.

Το να ζει κάποιος στο παρελθόν αγαπητοί Μου, δεν είναι καλό. Ζήστε στο παρόν και προετοιμαστείτε για το μέλλον.

Γνωρίζετε ότι όλη η δυσφορία σας, όλο το μίσος σας, όλες οι απέχθειες είναι μέρος της διαφθοράς, που είναι το αποτέλεσμα του να ζείτε στο παρελθόν.

Το αιθερικό σας σώμα είναι η αποταμίευση της μνήμης. Το λάβατε πριν ακόμη λάβετε την πρώτη σας ενσωμάτωση πάνω στη Γη.

Μέσα στο αιθερικό σώμα έχει αποθηκευτεί κάθε μνήμη που είναι το αποτέλεσμα ρευμάτων ενέργειας που εκπέμφθηκαν και προκάλεσαν δια της εκπομπής τους κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Κάθε πρόταση φιλίας που δεν πέτυχε, καταγράφηκε εκεί. Κάθε εμπιστοσύνη που δόθηκε σε αντιπρόσωπο του Θεού, είτε την άξιζε είτε όχι, εντυπώθηκε εκεί. Κάθε ευνοϊκή γνώση που είχατε με τους συνανθρώπους σας καταγράφηκε εκεί.

Το αιθερικό σας σώμα (αν το παρατηρήσετε με τον εσωτερικό σας οφθαλμό), είναι ένα μίγμα από φως και σκοτάδι. Είναι γεμάτο ουλές από τις φρικώδεις εμπειρίες για τις οποίες οι άνθρωποι συγκρούστηκαν. Εκεί όπου αδικίες έγιναν και εκεί όπου καταγράφηκαν περιπτώσεις αυτοδικίας.

Τα σημεία ή οι πληγές αυτές στο αιθερικό σώμα, επουλώθηκαν ή ράφτηκαν….. από το Στοιχειώδες που το έχει στην επιτήρησή του (το αιθερικό σώμα), με τον ίδιο τρόπο, όπως ο γιατρός ράβει μία βαθιά τομή μετά την εγχείρηση. Όπως γνωρίζετε, μία δυνατή πίεση όταν ασκείται σε κάποια βαθιά τομή, είναι δυνατόν να την ανοίξει ξανά. Το ίδιο συμβαίνει και με το αιθερικό σώμα όταν ιδιώτες που είχαν ισχυρό ανταγωνισμό και δυσχερείς εμπειρίες, έρχονται σε επαφή. Τότε, η ορμή αυτής της ενέργειας που ρέει στο αιθερικό τους σώμα, διασπά και ανοίγει ξανά αυτά τα τραύματα. Ιδίως όσον αφορά ευαίσθητα συνειδητοποιημένους μαθητές. Αυτό που συμβαίνει τότε, είναι γενική ανάφλεξη. Η συνειδητότητα του φυσικού σας σώματος σας έχει τόσο πολύ κυβερνήσει ώστε η "Εγώ Ειμί" Παρουσία, που συγκεντρώνεται στη Φλόγα της καρδιάς σας, να μη μπορεί να αναλάβει συνειδητό έλεγχο επάνω στην ενέργειά σας. Το νοητικό σας σώμα όπως και το αισθηματικό και αιθερικό, πολλές φορές και αυτό το ίδιο το φυσικό, ελέγχουν πιο πολύ τις ενέργειές σας.

Οικειοποιούμενα προς όφελος της θέλησής τους την ενέργεια αυτή, τα σώματα αυτά την αναγκάζουν να πράξει προς αντίθετη κατεύθυνση από την Πνευματική. Τότε, στην ησυχία του οίκου σας παραξενεύεστε γιατί μιλήσατε όπως μιλήσατε, πράξατε όπως πράξατε και αισθανθήκατε ορισμένα πράγματα…

Το αιθερικό σας σώμα είναι το κέντρο με το οποίο έρχεστε σε επαφή με τον φυσικό κόσμο….


Δεν υπάρχουν σχόλια: