Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Από όσα γνωρίζουμε, η πνευματική σταδιοδρομία του Αγίου Γερμανού -Sanctus Germanus αποκαλούσε συνήθως τον Εαυτό Του- αρχίζει πριν από 70.000 χρόνια όταν, σαν Βασιλιάς μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες εκείνης της εποχής - που, με κέντρο τη σημερινή έρημο Σαχάρα, τότε γόνιμη, εκτείνονταν από τον Ατλαντικό μέχρι τις Ινδίες- προσπαθούσε να υψώσει σε τελειότητα ολόκληρο τον τότε πολιτισμό.

΄Αν και ήταν πολύ εξελιγμένος και κατείχε όλες τις αναγκαίες πνευματικές επιτεύξεις, αρνήθηκε την Ανάληψη τότε. Αυτό συνέβη, έχοντας απώτερο σκοπό να πραγματοποιήσει αργότερα -όταν τελειοποιηθεί πλήρως, μετά από επανειλημμένες μετενσαρκώσεις- το κοσμικό Του έργο.

Σε όλο αυτό το διάστημα, από μετενσάρκωση σε μετενσάρκωση διατηρούσε "συνέχιση της συνείδησης" και αυτό επιβοηθούσε πολύ την εξέλιξή Του.

Ιστορικά γνωρίζουμε τη διαβίωσή Του εκείνη σαν Ιωσήφ, σύζυγο της Θεοτόκου Μαρίας και πατέρα του Ιησού. Πριν από αυτό όμως, διέπρεψε σαν Προφήτης Σαμουήλ και αργότερα, κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα, παρουσιάστηκε στην Αγγλία σαν ο Saint Alban, όπου και τοποθετήθηκε στο ικρίωμα το 303 μ.Χ., σαν αιρετικός.

Σαν ο ΄Ελληνας φιλόσοφος Πρόκλος, έζησε στην Ελλάδα, κατά τον 5ο μ.Χ. αιώνα (411-485) και αργότερα, εμφανίσθηκε ξανά στην Αγγλία, σαν μέλος του "Round Table" του Βασιλιά Αρθούρου, όπου ήταν γνωστός σαν ο μάγος Merlin.

Κατά τον 13ο αιώνα (1211-1294) τον βρίσκουμε και πάλι στην Αγγλία, σαν το μοναχό Ρογήρο Βάκωνα του οποίου οι γνώσεις, οι εφευρέσεις και η σοφία ήταν τέτοιες ώστε να θεωρείται σαν μία από τις μεγαλύτερες διάνοιες του Αγγλικού κόσμου.

Κατά τα τέλη του 14ου αιώνα, σαν Christian Rosenkreutz, σε ηλικία πέντε χρονών, τέθηκε σε μονή για να ακολουθήσει το μοναχικό βίο. Σε αυτόν διακρίθηκε τόσο ώστε, ενώ ακόμη διάνυε το 17ο έτος της ηλικίας του, είχε τόσο διαφημιστεί για τις αρετές και

τη σοφία του ώστε όταν επισκέφτηκε τους Σοφούς του Damcar της Αραβίας, οι εκεί μάγοι τον υποδέχτηκαν σαν έναν που περίμεναν πριν από πολύ καιρό.

Πόσο χρόνο έμεινε μαζί τους δε γνωρίζουμε, αλλά όταν επέστρεψε, ήταν κάτοχος της Αραβικής τόσο ώστε να φέρει μαζί Του μετάφραση στη Λατινική που ήταν έργο των Σοφών του Damcar.

΄Ηταν τότε που επισκέφτηκε την Αδελφότητα της Λευκής Στοάς στην Αίγυπτο, όπου και μυήθηκε στα Μυστήρια.

Στη Γερμανία, ίδρυσε την Τάξη του "Rosy Cross", από την οποία είναι γέννημα οι σημερινές Ροσικρουσιανές διακλαδώσεις. ΄Αν και τα αρχικά μέλη της Τάξης ήταν λίγα, εν τούτοις, ήταν τέτοιο το σκοτάδι της εποχής ώστε, όπως είπε ο ίδιος ο ΄Αγιος Γερμανός σε ομιλία Του τον Οκτώβριο του 1958, συνεδρίαζαν με πλήρη μυστικότητα σε σπηλιές και μεταμφιεσμένοι, εξ αιτίας του φόβου εκκλησιαστικής καταδίωξης. ".

Μία από τις διαβιώσείς Του ήταν και αυτή σαν Χριστόφορος Κολόμβος. Εν τούτοις, αν λάβουμε υπόψη μας ότι σε άλλη εποχή, σε προηγούμενη ενσωμάτωσή Του, ήταν ένας από τους Ιερείς του Τέμπλεου του Ιόχρου Πυρός του Αρχάγγελου Zακχιήλ στην Κούβα, είναι ολοφάνερο ότι, με την ανακάλυψη της Αμερικής, η επίσκεψή Του εκεί δεν ήταν κάτι το τελείως τυχαίο.

Είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός, αν και επίσημα δε βεβαιώνεται ότι, μετά τη διαβίωσή Του σαν Κολόμβος, ο ΄Αγιος Γερμανός ανέλαβε το σώμα και μετενσαρκώθηκε σαν ο Παράκελσος. Αυτό, δεδομένου ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1492 και ο Παράκελσος γεννήθηκε το 1493, με την πρώτη ματιά, φαίνεται να υπάρχει μόνο στη φαντασία. Εν τούτοις, ένα τέτοιο γεγονός είναι δυνατόν να συμβεί και, στην παρούσα περίπτωση, ο ΄Αγιος Γερμανός, καθώς ήταν πολύ εξελιγμένος, μετά το θάνατό Του σαν Κολόμβος, το 1506, μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει τον σαρκικό φορέα του Παράκελσου, με τον ίδιο τρόπο που ο Ιησούς ανέλαβε τον φυσικό φορέα του Απολλώνιου του Τυανέα.

Αυτοί που έχουν ετούτη την άποψη, βασίζονται στο γεγονός ότι ο Παράκελσος έμοιαζε πολύ στον ΄Αγιο Γερμανό, είχε τις ίδιες κλίσεις, ενδιαφέρονταν για αποκρυφιστικές έρευνες, ήταν αλχημιστής, προσπαθούσε να βρεί το ελιξίριο της ζωής και ακόμη περισσότερο, ήταν τελείως ασυνήθιστο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το μεταφρασμένο βιβλίο από την Αραβία του Christian Rosenkreutz.

Η τελευταία ενσωμάτωση του Αγίου Γερμανού ήταν σαν Φραγκίσκος Βάκων 1561-1626, φυσικός γιός της Βασίλισσας Ελισάβετ και νόμιμος διάδοχος του Θρόνου της Αγγλίας. Αυτός ο Θρόνος του αρνήθηκε από την ίδια Του τη μητέρα και όταν, αργότερα, ο Ιάκωβος ο Α΄ που ανέβηκε στο Θρόνο αντί γι αυτόν, καταχράσθηκε τα χρήματα του Θησαυροφυλακίου, ο Φραγκίσκος Βάκων, ως ο Θησαυροφύλακας, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και καταδικάστηκε γι αυτό.

Αναφερόμενος σε αυτό, πριν από χρόνια, σε ομιλία Του, ο ΄Αγιος Γερμανός είπε ότι ο Ιάκωβος άπρεπα καταχράστηκε τα χρήματα και ότι, "ακόμα και σήμερα, το όνομά Μου δεν απαλλάχτηκε από την κηλίδα αυτή".

Σαν Φραγκίσκος Βάκων, ο ΄Αγιος Γερμανός συνέγραψε αρκετά συγγράμματα, μεταξύ των άλλων τα δράματα του Shakespeare. Όπως είπε ο ίδιος, παρακολούθησε την κηδεία του σαν Φραγκίσκος Βάκων, σε φυσικό, ζωντανό σώμα, που όπως μαθαίνουμε ήταν σώμα γυναίκας.

΄Ελαβε την Ανάληψή Του από την Τρανσυλβανία, την 1η Μαίου 1684, όπου είχε πάει από την Αγγλία και γνωρίζονταν εκεί σαν Πρίγκιπας Rakoczy.

Η πρώτη ΄Υπαρξη που τον συνάντησε σαν Αναληφθέντα Διδάσκαλο, ήταν η Θεά της Ελευθερίας, που Τη ρώτησε "΄Αν γνώριζε Κάποιον από τον Οποίο μπορούσε να λάβει βοήθεια για την ανθρωπότητα".

"Υπάρχει κάποιος" του είπε, και ο "Κάποιος" ήταν Αυτή η ΄Ιδια.

Τη μεγαλύτερή Του διδασκαλία έλαβε από το Μεγάλο Θείο Ηγέτη, από τον Οποίο, όπως μαθαίνουμε, επισκιάσθηκε.

Αρχικά προήλθε από τον Πλανήτη της Αφροδίτης.

Μεταξύ των ετών 1710 και 1822 παρουσιάστηκε πολλές φορές με αισθητό φυσικό σώμα σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική και κανείς δε γνώριζε την πραγματική Του ταυτότητα. ΄Ηταν γνωστός σαν ο Κόμης de Saint Germain στη Γαλλία, ο Wonderman στη Γερμανία, ο Κόμης Bellamarre στη Βενετία, ο Πρίγκιπας Rakoczy στη Δρέσδη, και με διάφορα ονόματα αλλού.

Τον γνώριζαν σαν κάτοχο ανυπολόγιστου πλούτου και κανείς δε μπορούσε να μάθει την πηγή του.

Κατά τη Γαλλική Επανάσταση, αν η Marie Antoinette ακολουθούσε τις οδηγίες Του, θα αποτρέπονταν η αιματοχυσία.

΄Αν ο Ναπολέων εξακολουθούσε να υπακούει τον ΄Αγιο Γερμανό, όχι μόνο η Αγία Ελένη θα παρέμενε άσημη στην ιστορία αλλά θα δημιουργούνταν μια περισσότερο ισχυρή ενωμένη Ευρώπη.

Τη βοήθεια που έδωσε ο ΄Αγιος Γερμανός και δίνει ακόμη και σήμερα στην Αμερική, λίγοι τη γνωρίζουν και ακόμη λιγότερο την εκτιμά ο Αμερικανικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: