Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΗΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΗΠΤΡΟΥ

Μιλώντας προς όφελος των μαθητών και άλλων, κατά τη Μεταβίβαση της Φλόγας στο Ερημητήριο της Τρανσυλβανίας, την 16η Ιουλίου 1955, ο ΄Αγιος Γερμανός ανέφερε:

"… Τώρα, αγαπητοί φίλοι, θα σας εξηγήσω τη χρήση της δύναμης της "Καταστάλαξης", της πράξης δηλαδή με την οποία φωτική ουσία ελκύεται απ ευθείας από το Σύμπαν και εκδηλώνεται σε μορφή.

Πρώτα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως για να γίνετε κύριοι της ενέργειας, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσετε ορθά τα όργανα της δύναμης με τα οποία προικιστήκατε εξ΄ αρχής, ώστε να ελκύετε και να διαθέτετε ενέργεια. Οι δυνάμεις αυτές συμβολίζονται με το διάδημα και το σκήπτρο.

► Το σκήπτρο είναι το σύμβολο της ράβδου της δύναμης. Αυτό είναι το ίδιο σύμβολο που μεταχειρίζεται ο Σανάτ Κουμάρα για να διαφυλάσσει τον Πλανήτη και τον κόσμο του από το να αρπαχτούν αιφνιδιαστικά και βίαια στο αχανές. Συμβολικά αναλογεί στη ράβδο του Ααρών που αναφέρεται στις Γραφές σας.

► Το διάδημα συμβολίζει τη συνείδηση που ανυψώνεται.

Για σας, το σκήπτρο είναι η δύναμη της επίκλησης… η δύναμη να συγκεντρώνετε τις ενέργειές σας, με νοητική και φυσική επίκληση, πάνω στις υψηλότερες Σφαίρες. Μέσω αυτής της συγκέντρωσης, τα ρεύματα έλκονται προς τα κάτω και ραδιοβολούν πάνω στην κατάσταση που έχει ανάγκη επανόρθωσης.

Ταυτόχρονα, η καρδιά και ο νους πρέπει να είναι αρκούντως κατευνασμένα και ήρεμα, ώστε η Παρουσία της Θεότητας να αποκαλύψει σε σας και μέσα από σας, εκείνο που πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση για την οποία έγινε η επίκληση.

΄Ολη η δύναμη και το σκήπτρο είναι άχρηστα, εκτός και αν υπάρχει δοχείο (διάδημα) στο οποίο οι ενέργειες που έχουν συγκεντρωθεί, να μπορούν να εξαπολυθούν, να μετουσιωθούν και να ετοιμαστούν για να σπαρθούν στην ανθρωπότητα.

Η δύναμη του διαδήματος είναι εξ ίσου άχρηστη χωρίς την επικλητική δύναμη του σκήπτρου.
Όταν ενώνονται οι δύο ενέργειες -η δύναμη της επίκλησης (σκήπτρο) και η ήρεμη και πλήρης ευλάβειας "ακοή" της ανυψωθείσας συνείδησης (διάδημα)- τότε θα έχετε τέλεια εκτέλεση -αλλιώς αυτή θα είναι ημιτελής- και αυτό είναι ο κύριος λόγος γιατί δεν εκδηλώνονται πλέον ευχάριστα αποτελέσματα από τις επικλήσεις σας…

Όπως βλέπετε αγαπητοί, αν είσαστε τόσο απασχολημένοι με το "σκήπτρο" σας ώστε το "διάδημά" σας να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, καθιστώντας έτσι αδύνατο στη διάνοια να συλλάβει το διάγγελμα από πάνω, τότε, αν χρειαστεί, σε τι θα μπορέσετε να φανείτε χρήσιμοι….;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: