Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Ο ΄ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

(Από ομιλία που έδωσε την 1η Ιανουαρίου 1955, στη Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α., προς τους μαθητές)

"….. Η γνώση σας για την "Ενέργεια" είναι ελάχιστη. Ενέργεια, εκδηλωμένη στον κόσμο της ύλης καθώς και επί των Υψηλότερων Σφαιρών

Είναι η δύναμη με την οποία τα πάντα πραγματοποιούνται.

Είναι Θεία πράξη.

Η Ενέργεια αποβαίνει δύναμη δια της συνειδητής χρήσης.

Στο Αιτιατό σας Σώμα αποταμιεύσατε ορισμένες ποσότητες διαμορφωθείσας Ενέργειας. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι, δια μέσου των αιώνων κατά τους οποίους ζήσατε σ αυτό τον Πλανήτη καθώς και σε άλλους αστέρες, λάβατε πρωτόγονη ζωή και πειραματιστήκατε πάνω σ αυτή. Την κατευθύνατε με τη σκέψη, το αίσθημα, την πράξη ή την ομιλία στην αγνή, συμπαντική ουσία που κάνει την εσωτερική και εξωτερική ατμόσφαιρα της Γης.

Φυτέψατε αίτια προς παραγωγή αποτελεσμάτων. Δια του Νόμου του Κύκλου, τα αίτια αυτά επέστρεψαν σε σας με συσσωρευμένη αποταμίευση ενέργειας της ίδιας ποιότητας. ΄Αν το αίτιο ήταν εποικοδομητικό, ορισμένες πηγές δύναμης δημιουργήθηκαν προς καλό στο Αιτιατό σας Σώμα. ΄Αν το αίτιο ήταν αντίστροφο, ορισμένες αδυναμίες και αρχές δυσαρμονίας και κακού σημειώθηκαν στο αιθερικό σας σώμα. ΄Αν μπορούσατε να παρατηρήσετε έναν άνθρωπο με τον εσωτερικό σας οφθαλμό, δια της συνειδήσεως ενός Αγγέλου αντί εκείνης του ανθρώπου, θα βλέπατε να εκβάλλονται από αυτό το άτομο αναρίθμητοι κύκλοι Ενέργειας, επεκτεινόμενοι πέρα από τα σύνορα της αύρας του σώματός του και πάλι να επανακάμπτουν στον άνθρωπο.

Θα βλέπατε επίσης, κάποιους κύκλους, όχι μεγαλύτερους σε διάμετρο από ένα δαχτυλίδι. Αυτοί οι κύκλοι Ενέργειας είναι αυτό που Εμείς παρατηρούμε όταν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις υπηρεσίες ενός μαθητή για ένα παγκόσμιο κίνημα.

Η ποσότητα της ισχυρής δύναμης που αναπτύξατε με φυσικό τρόπο, εξαρτώμενη από την Ακτίνα σας, αποφασίζει το μέγεθος καθενός από αυτούς τους κύκλους δύναμης που είναι γραμμές με κατεύθυνση το Σύμπαν. Αυτές επιστρέφονται σε εκείνον που τις εξέπεμψε για να εξιλεωθούν από αυτόν είτε με φυσική ταλαιπωρία ή με μετουσίωση. Για παράδειγμα, ένα φτερούγισμα ελάχιστης αντιπάθειας ή δυσαρέσκειας, κάνει συγκριτικά, έναν μικρό κύκλο Ενέργειας και γι αυτό το λόγο αντιδρά ταχύτερα επί του ανθρώπου. Μία μεγάλη συγκεντρωμένη αντιπάθεια ή μίσος που ενσωματώνει σκέψεις, αισθήματα, ομιλία και πράξη προς ένα άτομο ή κατάσταση, δημιουργεί δια μέσου μιας μετενσάρκωσης (ή σειρά πολλών τέτοιων) κύκλο Ενέργειας σε διάμετρο πολλών χιλιάδων μιλίων.

Για να επανακάμψουν οι κύκλοι αυτοί της Ενέργειας εκεί από όπου προήλθαν -στον δημιουργό τους, παρέρχονται πολλές μετενσαρκώσεις. Δεν επιστρέφουν τόσο γρήγορα όσο τα μικρότερα εξανθήματα των αισθημάτων ή της διάνοιας.

Είναι η επιστροφή αυτών των ισχυρών ρευμάτων καταστρεπτικής Ενέργειας που συσσωρεύτηκε δια μέσου των αιώνων. Αυτοί οι μεγάλοι κύκλοι που εξαπολύθηκαν με χρονολογία πολλές φορές αναγόμενη και σ αυτές τις Λεμουριακές ημέρες είναι τα επιστρέφοντα ρεύματα του καταστρεπτικού Κάρμα. Είναι τα ρεύματα αυτά που προσέχει ιδιαίτερα η Καρμική Επιτροπή για να προστατέψει την ψυχή στην επίγεια ζωή.

"Όταν η ψυχή στέκεται προ της Καρμικής Επιτροπής και αποδέχεται να μετενσαρκωθεί, οι κύκλοι αυτοί του αιτίου με το δυνητικό τους αποτέλεσμα, μελετώνται προσεκτικά και μόνο ορισμένοι από αυτούς επιτρέπεται να επανακάμψουν κατά τη διάρκεια μιας επίγειας ζωής. Ο μη Αναληφθείς άνθρωπος δε μπορεί να κατανοήσει το έλεος του Νόμου.

"Κοσμικοί ΄Αγγελοι και Δέβας του Ιόχρου Πυρός, ιδίως Εκείνοι των λεγεώνων της Γκουάν Γιν, προσφέρονται να εμποδίσουν την επαναφορά των τρομερών αυτών κύκλων που, αν αφεθούν ελεύθεροι, θα είναι ισχυρότεροι από τη δύναμη του ανθρώπου να αντέξει την πίεσή τους σε μία και μόνη μετενσάρκωση. Εμποδίζονται μέχρις ότου η ψυχή η ίδια, δια των δικών της μέσων και εξελίξεως, να αναπτύξει αρκετό φως ώστε να μπορέσει να μετουσιώσει αυτές τις ενέργειες. Μόνο ορισμένο ποσό Κάρμα επιτρέπεται να προσαράξει στη συνείδηση ενός ατόμου κατά τη διάρκεια μιας επίγειας ζωής. Αυτό που άλλοτε λέχθηκε: "Ο Κύριος προετοιμάζει τη ράχη για το φορτίο", ενσωματώνει αυτή την αλήθεια.

Όταν ιδιώτες επιθυμούν, όπως εσείς πράξατε, να αποβούν μέρος της Αυλής της Ελευθερίας και να κάνουν αίτηση για την Ανάληψη, όταν στέκονται προ της Καρμικής Επιτροπής και αποδέχονται την ευκαιρία της μετενσάρκωσης, πολλές φορές ζητούν να εξυψώσουν και να μετουσιώσουν ΟΛΑ εκείνα τα ρεύματα που εξέπεμψαν, με τη θέλησή τους ή μη, από την απαρχή του χρόνου. Αυτοί λίγο κατανοούν το τι ακριβώς ζητούν. Ο Νόμος απαιτεί να μετουσιώσει ο καθένας όλη την ενέργεια που διέστρεψε εσκεμμένα πριν μπορέσει να φτάσει την Ανάληψη.

Ιδιώτες, μελετώνται προσεκτικά διανοητικά, αισθητικά, αιθερικά και φυσικά για να αποδειχτεί, αν τα επιστρέφοντα αυτά ρεύματα θα τους καταποντίσουν ή τα άτομα αυτά θα μπορέσουν να παραμείνουν σταθερά, έλκοντας προς αυτά οποιαδήποτε δύναμη απαιτείται συγκεντρωμένης εξάγνισης, για να ανατρέψει το κακό που δημιούργησαν δια μέσου των αιώνων.

"Σας μιλώ σαν ΄Ενας που στάθηκε Ανάδοχος για την ανθρωπότητα και ο Οποίος είδε μερικά από αυτά τα μεγάλα ρεύματα Ενέργειας.

Είναι τολμηρό αίτημα για την ψυχή να ζητήσει να γίνει το κέντρο της επιστροφής όλων αυτών των ρευμάτων Ενέργειας σε μία μετενσάρκωση για να αποβεί Θεϊκά Ελεύθερη. Αυτός είναι ο λόγος γιατί, κάποιοι από εσάς έχετε δύσκολες εμπειρίες στην παρούσα ζωή σας. Είναι ένας λόγος, γιατί εσείς πολλές φορές περιβάλλεστε με ένα αίσθημα απογοήτευσης και αποτυχίας, όταν αυτοί οι κύκλοι της Ενέργειας επιστρέφοντες, είναι πιέσεις επί του αισθητικού σας κόσμου, της διάνοιάς σας ή του αιθερικού σας σώματος.

"Στη συνήθη πορεία της μεταφυσικής μελέτης, όταν ιδιώτες ασχολούνται είτε να αποβούν οικονομικά ανεξάρτητοι ή να εξαλείψουν ορισμένους σωματικούς περιορισμούς ή διανοητικές στενοχώριες, μελετούν αφηρημένα το Νόμο της Ζωής αλλά δεν έχουν αποταθεί για την Ανάληψη.

Ο Κοσμικός Νόμος δεν τους δικαίωσε με την ευκαιρία να μετουσιώσουν την επιστροφή όλων αυτών των μεγάλων ρευμάτων δύναμης. Κρατούνται εντός ενός προστατευτικού κελύφους όπου "η αγνωσία είναι μακαριότητα". Παίζουν με δυνάμεις της σκέψης, δημιουργώντας τα μικρά τους νομίσματα και ζωογονούν τον μικρόκοσμό τους με μικρές εκδηλώσεις που τους ευχαριστούν. Δεν είναι οι συνειδητοί μαθητές που έλκουν προς τη συνείδησή τους Ενέργεια εκατομμυρίων ετών για να μπορούν, στο τέλος της μετενσάρκωσής τους, όταν η Θεότητα μέσα τους τους φέρει "Οίκοι", να πουν: "Τετέλεσται! Δεν αφήνω ούτε ένα άτομο, ούτε ένα ήλεκτρο διαμορφωμένο με ατέλεια".

Γνωρίζετε αυτό τι σημαίνει; Ζήσατε στη Λεμουρία, στην Ατλαντίδα, τη Βαβυλώνα, την Περσία, την Κίνα, στην Αίγυπτο. Ζήσατε, αγαπήσατε, μισήσατε, αιώνα με τον αιώνα και ζωή με τη ζωή. ΄Ολη αυτή η ενέργεια είναι μέρος της αιθερικής συνειδητότητας που δημιουργεί την ατμόσφαιρα πάνω από αυτές τις χώρες. ΄Ολη η ενέργεια αυτή ραδιοβολήθηκε από εσάς. Πολλά άτομα (ζώντα) σήμερα, έχουν τα φυσικά τους σώματα ταριχευμένα στην Αίγυπτο. Μέρος της Ενέργειας εκείνης είναι δική σας.

Δεν είναι ελαφρό ζήτημα του να θέλει κάποιος να μετουσιώσει και να εξυψώσει έναν κύκλο εκατομμυρίων ετών. Κοινός νους μπορεί να σας πείσει περί αυτού…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: